Fragil

on

Ieri am realizat cu adevarat cat suntem de fragili ca oameni si cat de firavi suntem .Am realizat ca viata noastra nu este atat de sigura pe cat credem noi ca este.Am inteles ca viata este asa de firava,totul legat de un fir de ata…

Credem ca suntem de neinvins .Mai ales noi,cei tineri.Pentru ca cei care ne sunt bunici au inteles deja cat de importnata e sanatatea si ca nimic nu poti face fara ea. Au inteles ca in ciudata faptului ca s-au luptat in viata si au muncit fiecare cum a putut,pe nimeni nu iarta batranetea.

Credem ca nimic nu ni se poate intampla. SI totusi,chiar daca au loc atat de multe accidente de masina in care majoritatea celor care pleaca de pe aceasta lume sunt tineri(intre 16-30 de ani) continuam sa mergem mai repede,mai furiosi,mai agitati….

Atunci cand vezi cu ochii tai un om care incearca sa isi revina dupa ce s-a dezechilibrat si totusi nu reuseste,cazand,intinzandu-se de tot pe pamant si lovindu-se chiar la cap, ramai nemiscat.Nu ai reactie.Esti impietrit.Te gandeseti “Domane ajuta, sa nu fi patit ce-i mai rau! “. Atunci intelegi ca dintr-un dezechilibru,ceva minor,totul se poate narui,Si atunci realizezi cu adevarat ce iti spun atat de multi oameni la televizor,pe internet sau oricunde,si anume ca “nu suntem nemuritori si suntem neputinciosi in fata naturii in sine”.

Este atat de infricosator cand te gandesti ca acum esti si in urmatoarea ora  nu mai esti.

Citisem undeva ,odata,despre cum intelepciunea vine abia la batranete ,dar atunci nu mai ai nevoie de ea,fiindca deja ai trecut prin viata si nu prea mai este nimic nou sub soare pentru tine…Cred ca avea dreptate Gabriel Garcia Marquez in “Dragostea in vremea holerei” spunand ca: 

[…] intelepciunea ne vine cand nu mai avem ce face cu ea.

 

Iata melodia la care m-am gandit in momentul in care evenimentul amintit mai sus a avut loc:

Fragile- Sting 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s